dimecres, 30 d’octubre del 2013

Avellanes



  Des de que vam començar a pensar en la idea de Som Naturals, teníem clar que els nostres productes tenien que ser ecològics, de qualitat i produïts a prop del punt de venda.

  La venda i consum de productes de proximitat té molts avantatges, permet que el pagès cobri un preu superior als que ofereixen les grans marques de distribució, el producte és fresc i de millor qualitat,  genera llocs de treball al territori i al eliminar intermediaris arriba al consumidor a un bon preu.

  Us comuniquem que hem arribat a un acord amb la Masia “Can Burguès”  de Santa Eulàlia de Ronçana per comercialitzar les seves avellanes ecològiques a la botiga de Mollet i a les diverses fires on hi participem.

  L’avellana té un alt valor nutricional: 16% de proteïnes i 62% d'olis insaturats. A més, conté significatius nivells de tiaminaniacina i alt nivells de calcifòsfor i potassi.
 
  El nucli de la llavor és comestible, usant-se tant en cru com cuinat. La pell fina fosca que recobreix la llavor pot tenir un gust amarg pel que a vegades es retira per al consum. Les avellanes estan molt integrades als hàbits quotidians alimentaris durant tot l'any  i se solen menjar crues, torrades, fregides o salades .

  S'utilitzen amb profusió a pastissos, picades, salses, gelats i en en confiteria, garrapinyades o amb xocolata. També es poden usar per a fer oli alimentari.

  Als Països Catalans s'utilitzen per a millorar plats salats per mitjà de picades o bé amb salses, que de vegades utilitzen altrament les ametlles, o bé s'utilitza una barreja d'ambdós fruits secs, depenent sobretot del gust del cuiner. És el cas, per exemple, de la salsa mossonasalsa de nadalromescobalandraxatósalvitxada, etc.

  També s'usen per a fer dolços, com torró, panelletscarquinyolismenjar blanc, etc.

Receptes

Crema d'avellanes


Crema de cacau i avellanes


Cookies de xocolata i avellanes




Fonts: wikipedia, Can Burguès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada