Des de que vam
començar a pensar en la idea de Som Naturals, teníem clar que els nostres
productes tenien que ser ecològics, de qualitat i produïts a prop del punt de
venda.
La venda i consum
de productes de proximitat té molts avantatges, permet que el pagès cobri un
preu superior als que ofereixen les grans marques de distribució, el producte
és fresc i de millor qualitat, genera
llocs de treball al territori i al eliminar intermediaris arriba al consumidor
a un bon preu.
Us comuniquem
que hem arribat a un acord amb la Masia “Can Burguès” de Santa Eulàlia de Ronçana per comercialitzar
les seves avellanes ecològiques a la botiga de Mollet i a les diverses fires on hi participem.
L’avellana té un alt valor
nutricional: 16% de proteïnes i
62% d'olis insaturats. A més, conté significatius nivells de tiamina, niacina i alt nivells de calci, fòsfor i potassi.
El nucli de la llavor és
comestible, usant-se tant en cru com cuinat. La pell fina fosca que recobreix
la llavor pot tenir un gust amarg pel que a vegades es retira per al consum.
Les avellanes estan molt integrades als hàbits quotidians alimentaris durant
tot l'any i se solen menjar crues, torrades, fregides o salades .
S'utilitzen amb profusió a pastissos, picades, salses, gelats i en en confiteria, garrapinyades o amb xocolata. També es poden
usar per a fer oli alimentari.
Als Països Catalans s'utilitzen
per a millorar plats salats per mitjà de picades o bé amb salses, que de
vegades utilitzen altrament les ametlles, o bé s'utilitza
una barreja d'ambdós fruits secs,
depenent sobretot del gust del cuiner. És el cas, per exemple, de la salsa mossona, salsa de nadal, romesco, balandra, xató, salvitxada, etc.
També s'usen per a fer dolços, com torró,
panellets, carquinyolis, menjar blanc, etc.
Receptes
Crema d'avellanes
Crema de cacau i avellanes
Cookies de xocolata i avellanes
Fonts: wikipedia, Can Burguès
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada